Synology-Forum.nl
Algemeen => The lounge => Topic gestart door: Eduard op 12 juni 2015, 10:10:56
-
Zijn er nog mensen die zich, net zoals ik, enorm storen aan de grote hoeveelheid taalfouten, hier op het forum?
Iedereen kan al eens een vergissing maken natuurlijk, maar op dit forum is het echt wel opvallend hoe weinig respect men voor zijn moedertaal heeft. Zelfs een paar basisregels van in het lager onderwijs zijn blijkbaar teveel gevraagd. Schrijven jullie ook zo je zakelijke emails?
Of is Nederlands voor de meeste mensen hier misschien een tweede of derde taal?
Of wat denken de anderen ervan?
-
Jullie?
Dat klinkt nooit prettig ;)
Niet iedereen is de taal even goed machtig.
Ik zou me er niet al te veel aan ergeren.
-
Dat begrijp ik natuurlijk wel, maar het gaat over absolute basiskennis die een 12 jarige al geleerd heeft...
-
Ha....ergeren mag, ik "erger" mij aan zoveel andere dingen ;) maar, wat wil je tegen dit fenomeen doen ?
Overigens, we hebben niet alleen maar zakelijke leden (m.b.t. je e-mails opmerking).
Zolang we de Topics begrijpen is er niets aan de hand toch ?
En als we het niet begrijpen, dan stellen we nodige vragen.
Daarbij, als je een NAS bezit wil toch niet zeggen dat je de Nederlandse taal beheerst ?
-
@Eduard
Daar zit hem nu net de kneep. Heden ten dage (en al vele jaren) bezitten/krijgen 12-jarigen die kennis maar al te vaak niet. Velen leven vrijwel uitsluitend in de wereld van smiley's, SMS-afkortingen. ook is lezen (m.n. boeken) een weinig geliefd iets geworden en komt men vaak niet verder dan "koppensnellen".
Anderzijds, iedereen kan tegenwoordig gratis beschikking over Spellingcheckers en ook grammatica. Maar ik vrees dat het vechten tegen de bierkaai is geworden en dat (bijv.) "me NAS" en "mun NAS" bijna ingeburgerd zijn. Nog even en spreektaal wordt schrijftaal.
En dat alles onder de dekmantel/excuus van "Taal is een levend iets". Helaas.
-
Dat begrijp ik natuurlijk wel, maar het gaat over absolute basiskennis die een 12 jarige al geleerd heeft...
Maar die basiskennis is IMO tegenwoordig verre van wat het ooit geweest is. :o
Zelf probeer ik zo foutloos mogelijk te schrijven, en maak praktisch gebruik van een spellingchecker. Die haalt fouten als d/t op het eind er echter niet altijd uit. Lees mijn berichten altijd na, en als ik achteraf alsnog spellingfouten tegenkom (zelfs dagen erna), corrigeer ik ze alsnog.
Zelfs houd ik tevens rekening hoe zinnen in de lay-out van de forumpagina's worden afgebroken, en kies er soms voor om het begin van een nieuwe zin handmatig op de volgende regel te zetten, omdat het overzichtelijker overkomt. (Evenals gebruik van alinea's).
Maar ja, ik val onder de leeftijdscategorie die anders is opgevoed, waarin taal nog enigszins gewicht had.
Ben over de fase heen om me druk te maken over andermans taalgebruik. Alleen als het echt niet leesbaar en/of begrijpbaar is wat iemand wauwelt, maak ik dat in een reactie wel kenbaar. De wijze van communicatie of het geven van informatie over een probleemstelling is vaak van een vergelijkbaar slecht niveau, dus men moet dikwijls wel tegenvragen stellen om inzicht te krijgen met wat de ander bedoelt.
Dikwijls een moeizame weg, helaas. Men beseft vaak niet half wat goed en duidelijk taalgebruik vermag.
-
En daarbij, sommige berichten worden geschreven terwijl de NAS de ene storing na de andere heeft.
Het stress niveau van de poster is dan zo hoog dat de spellingregels even geen aandacht krijgen 8)
-
Did is wel heel errug ov-topik zech. Maar wel erch chrappich om te lesen.
-
Daar is The Lounge toch voor?
-
Tis ook nie ov-topik ;D
-
Ik stoor mij eerder aan luitjes die een topic beginnen over taalfouten, en die er in hun bijdrage zelf twee maken.
-
...maar op dit forum is het echt wel opvallend hoe weinig respect men voor zijn moedertaal heeft. Zelfs een paar basisregels van in het lager onderwijs zijn blijkbaar teveel gevraagd. Schrijven jullie ook zo je zakelijke emails?
Hoewel ik het met je eens ben dat het soms tenenkrommend gesteld is (in de rapporten van mijn lagere-school-kinderen kom ik ook taalfouten tegen), wil dit niet zeggen dat het te maken heeft met respect. Respect voor de taal heb jij kennelijk wel maar toch schrijf je "Zelfs een paar basisregels van in het lager onderwijs zijn blijkbaar teveel gevraagd". Een paar is namelijk IS en niet ZIJN in dit verband. Bovendien schrijf je e-mail met een koppelteken, tenzij we de moedertaal naar Engels veranderen.
Respect iig wel voor mensen binnen dit forum die iets proberen bij te dragen aan het draaiend houden van de Synology NAS.
-
Did is wel heel errug ov-topik zech. Maar wel erch chrappich om te lesen.
Je bent een p in toppik vergeten ;D
Jip en Janneke doen het meestal wel goed...
-
nee hoor, is fonetisch Engels
-
Niemand verplicht jou om hier te komen, dus als je je ergert ga je toch ergens anders je info halen.
Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
-
Ach je hebt taalfouten en tikfouten.
De laatste wordt nogal eens veroorzaakt door het gebruikt van telefoons en tablets in combinatie met dikke vingers (zoals de mijne).
Waar ik met persoonlijk meer aan stoor zijn die verhalen die in z'n geheel achter elkaar geschreven worden.
Dus zonder lege regels tussen verschillende onderdelen of op z'n minst een zin op een nieuwe regel beginnen.
Ook een heel onduidelijke probleem stelling vind ik vervelend.
Ik stoor me ook aan mensen die zich storen aan taalfouten en dan zinnen schrijven met veel bijzinnen en tussenzinnen. ;D
Dat leest erg velend.
-
Ach ja, blijkbaar kunnen sommige mensen ook geen kritiek verdragen... En dan kinderachtig naar mijn schrijffouten gaan zoeken, in plaats van over het probleem zelf te discussiëren - of zeggen dat ik dan maar moet ophoepelen - versterkt nog meer mijn indruk dat het allemaal nogal lichtzinnig opgenomen wordt.
Ik blijf het gewoon onbegrijpelijk vinden dat mensen toch maar keer op keer "het is bedoelt" (sic) blijven schrijven... Dat is zo een basisfout, dat ik er niet bij kan. Maar dat zal dus wel aan mij liggen, blijkbaar.
-
Zijn er nog mensen die zich, net zoals ik, enorm storen aan de grote hoeveelheid taalfouten, hier op het forum?
Eeh, nee, niet echt. Ben zelf ook niet vrij van fouten dus zal anderen op dit vlak ook niet afvallen.
Primair van belang is m.i. de hulp die je krijgt. Wanneer deze wat krom gebracht wordt of spel- en schrijffouten bevat, maar mij wel helpt, maakt het mij verder niets uit. Helaas is onze taal niet altijd even logisch wat het lastig maakt om altijd correct en perfect in te zijn.
En voor sommigen is de basiskennis van een 12 jarige al een tijdje terug. In zoveel jaar zakt kennis ook weg.
Je doet jezelf een plezier wanneer je stopt met je te ergeren aan spelfouten. Want dit zal nooit veranderen, tenzij je eerst Neerlandicus moet worden voordat je hier mag schrijven... :-) En dan nog, een vergissing is menselijk...
-
Ach ja, blijkbaar kunnen sommige mensen ook geen kritiek verdragen... En dan kinderachtig naar mijn schrijffouten gaan zoeken, in plaats van over het probleem zelf te discussiëren
De pot verwijt de ketel....
-
Ik probeer me altijd duidelijk uit te drukken.
Maar ik weiger pertinent om de schijfwijze die ik jaren geleden geleerd heb aan te passen omdat er ergens een of andere suffe taalcommissie zit die bedenkt dat woorden, die al tientallen jaren op een bepaalde manier geschreven worden, opeens anders moeten worden gespeld. Als er dan van die taalpuristen zijn die er een probleem mee hebben dat ik de ouderwetse schijfwijze gebruik dan zeg ik: pech gehad.
En je moet ook voorzichtig zijn met aannames over opleiding etc. Laatst werd iemand op een ander forum de grond ingeschreven omdat hij zo onduidelijk schreef. De beste man bleek gehandicapt te zijn en probeerde naar zijn beste kunnen zijn probleem te beschrijven.
Ik probeer de mensen op dit forum te helpen en ze daarbij in hun waarde te laten. Als ik door hun schrijfwijze het probleem niet begrijp dan meld ik dat. Voor de rest maak ik me er niet druk over.
-
+1
-
De pot verwijt de ketel....
Je wil het precies niet snappen hé... Dat is het helemaal niet. Iedereen maakt al eens fouten, leest ergens over, of schrijft op een alternatieve manier. Dat is natuurlijk geen probleem. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik dat ook doe! En de boodschap zelf is natuurlijk belangrijker - al is de manier waarop ze gebracht wordt ook niet onbelangrijk.
Ik zit zeker niet te zoeken naar schrijffouten. Maar sommige fouten zijn gewoon zo erg, dat ze gewoon zo hard opvallen, omdat het zo'n basisfouten zijn.
Waarom gaat iedereen meteen in de aanval? Waarom is dat?
-
Ik probeer de mensen op dit forum te helpen en ze daarbij in hun waarde te laten.
Wil je beweren dat ik, door bovenstaan bericht, iemand niet in zijn of haar waarde gelaten heb? Dat was dan zeker niet mijn bedoeling!
-
Is het nu mierenneuken of mierneuken of miereneuken of mieren-neuken.. 🙊
-
geneukte mieren
-
Arme mieren.
-
Waarom gaat iedereen meteen in de aanval? Waarom is dat?
Dat begon al met het beginnen van dit topic ben ik bang....
Je hebt kritiek op het taalgebruik van anderen.
-
Dus een gepaste reaktie op kritiek is in de aanval gaan?
Ik vroeg gewoon of er nog mensen zich aan storen. Blijkbaar niet, blijkt nu. Het ligt zelfs gevoelig.
-
Ligt volgens mij niet echt gevoelig. Maar het is hilarisch als je er over begint, zelf 2 elementaire fouten maakt.
Het werkt de reacties zoals zij zijn in de ✋
-
@Eduard
Iedereen maakt (ook met spellingscontrole aan) fouten En ook gaat het niet primair om d/t. Waar het m.i. vooral omgaat is dat steeds meer mensen fonetisch schrijven en dan op hun korte lontje getrapt zijn als daar iets van wordt gezegd. zeer recent nog in detail meegemaakt hoe jongeren (althans in mijn ogen) reageren als er een opmerking wordt gemaakt.
Internet wordt gezien als een soort van vrijplaats (gelukkig is de tijd voorbij dat men vond dat alles op Internet gratis hoorde te zijn) waar zo'n beetje alles mag en men vooral niet kritisch moet zijn. Enerzijds wel begrijpelijk als ik zie dat zich serieus noemende site soms een taalgebruik hebben waar de ogen van uitpuilen en je de indruk krijgt dat afbreekprogramma's (die in de jaren '70 een nauwkeurigheid van boven de 95% hadden) totaal niet bestaan of te duur zijn. En dergelijke sites worden door velen als de norm gezien.
Waar "gaat iedereen in de aanval". Veel voorkomend verschijnsel. Iemand plaats een terechte waarheid en dan zijn er altijd enkelen die het bespottelijk maken of nodig vinden om de boodschapper aan te vallen i.p.v. de boodschap. Dat laatste zie je ook in de politiek.
Heb maar 1 raad en dat is het over je rug laten afglijden en schouders ophalen. Is moeilijk maar het is nu eenmaal zo. Sommige onderwerpen schijnen voor sommigen erg gevoelig te liggen.
Wat uiteraard wel zeer storend (netjes uitgedrukt) is dat een enkeling meent in een persoonlijke aanval te moeten gaan.
-
Dus een gepaste reaktie op kritiek is in de aanval gaan?
Ik vroeg gewoon of er nog mensen zich aan storen. Blijkbaar niet, blijkt nu. Het ligt zelfs gevoelig.
Nou, je zegt toch dat "wij" de lagere school taalvaardigheid niet machtig zijn.
Om over zakelijke berichten maar te zwijgen.
Mij maakt het niet uit hoor maar dat je reactie krijgt lijkt mij vrij logisch.
Op elk forum waar men over de spelling begint krijg je verhitte discussies.
Nooit verstandig en al zeker niet op warme dagen ;D
-
Ik ben het deels met Eduard eens.
Ook ik erger me regelmatig aan taal-, spel-, schijf- en interpunctiefouten in dit forum.
Maar binnen dit forum is taal, evenals eventuele plaatjes, een middel en geen doel.
Wanneer mijn ergernis zodanig is dat voor mij het doel niet langer de middelen heiligt,
verkies ik simpelweg niet te reageren.
@Eduard
Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, en wie kaatst moet de bal verwachten.
Het is dan ook opmerkelijk dat je getergd reageert wanneer iemand aangeeft dat ook jouw posting fouten bevat.
Zelfs aanzienlijk meer dan het genoemde aantal van twee, en niet slechts beperkt tot schrijffouten, zoals je suggereert.
-
In principe is het taalgebruik en dan vooral schriftelijk soms tenenkrommend, maar om je daar aan te storen? Het signaleren en er vervolgens een topic aan te spenderen is zonde van de energie. Je lost er namelijk niets mee op. De oudere garde die de LOM succesvol hebben afgesloten storen zich er waarschijnlijk aan.
De jongeren zullen roepen ; boeijoh, je begrijpt toch wat ik bedoel.
-
Nooit verstandig en al zeker niet op warme dagen ;D
Ach ik vond het juist wel een lekker onderwerp terwijl ik hier met m'n tablet in de tuin aan een wit biertje zit. ;)
-
Radler 0%?
-
Tablet (met auto correctie waarschijnlijk) en bier ? Vandaar al die taalfouten :lol: :lol:
-
Tablet, bier en dikke vingers. :lol:
Edit: Sorry, komma vergeten.
-
BT toetsenbord nemen ;)
-
Ach als iemand m'n teksten niet begrijpt roept hij (of zij) wel wablief?
-
Erg storen doe ik me niet aan slecht Nederlands, maar wel aan warrig geschreven tekst. Mijn reactie op onduidelijk geformuleerde vragen is dan meestal stoppen met lezen en er verder geen tijd in stoppen om het te begrijpen.
Als moderator heb ik de mogelijkheid om andermans tekst te verbeteren en ik wordt wel eens in de verleiding gebracht om storende spelfouten in andermans topics te verbeteren zodat een derde zich er niet aan hoeft te ergeren. Maar gelukkig kan ik me inhouden. :P Het zal hooguit 1 à 2 keer in totaal gebeurd zijn.
Ik weet dat ik zelf ook zeer slordig schrijf. Bij nalezen staan er plots heel andere letters dan ik wilde typen. b.v. 2x een 'a' i.p.v. 2x een 'o'. Vertypingen zijn het niet omdat de tekens niet naast elkaar op het toetsenbord zitten. Tegenwoordig zou men dat misschien een lichte vorm van dyslexie noemen. ::)
Gelukkig kan ik de meesten er bij nalezen weer uit halen.
-
Volgens mij betreft dit Forum met oplossingen voor Synology gebruikers. Als iemand mij een oplossing geeft met taalfouten, ben ik helemaal tevreden en dank ik de persoon in kwestie daarvoor hartelijk.
Dat men in het algemeen wat netter met de tekst om kan gaan kan ik alleen maar beamen.
-
heel goed
-
Ik vind het allemaal erg meevallen op dit forum. Inderdaad hier en daar schrijf- en grammaticafouten. Interpunctie is ook soms wat lastig. Maar als iemand vindt dat het aantal fouten gereduceerd moet worden op een forum, laat hem of haar daar dan zeker het voortouw in nemen. Ik zal zeker genieten van een volzin die uit het perspectief van de lezer, het ontegenzeggelijke antwoord is op zijn gestelde vraag.
Het is wel zo dat doorgaans zij die de taalfouten maken, aan het langste eind trekken!
Taal is namelijk dynamisch en doorgaans kiest het niet de weg van de conservatieve taalpurist, maar staat daar haaks op. Hebben hun even pech ;)
-
@Eduard door het gebruik van "Jullie" in je bericht open je feitelijk de aanval, vandaar wellicht ook de aanvallende reacties. Wellicht had je je woorden wat zorgvuldiger moeten kiezen. ;)
Inhoudelijk als reactie op je vraag: Ja ik erger me aan slechte spelling. Nee, ik ben zelf niet vrij van fouten, maar ik let er wel erg op. Ik lees bijvoorbeeld altijd terug wat ik geschreven heb om te voorkomen dat ik 'edit fouten' achterlaat. Het feit dat ik me erger wil echter niet zeggen dat ik er geen begrip voor kan opbrengen. Dyslexie, mensen voor wie Nederlands niet de moerstaal is, gehandicapte mensen (http://www.synology-forum.nl/the-lounge/taalfouten-op-het-forum/msg159627/#msg159627) en ga zo maar door. Als de reden luiheid blijkt te zijn dan neem ik dat de schrijver kwalijk, maar zolang je de reden niet kent kun je ook niet oordelen.
-
Ik zie het gebruik van "jullie" niet als een aanval op iedereen. Allereerst begint hij met "iedereen" en sluit zichzelf dus ook binnen in de groep waar hij op doelt. Er wordt dus niemand op de persoon aangevallen. Dit i.t.t. wat sommige (ook door mij gewaardeerde) forumgenoten wel doen. En voor de bekende lolbroeken die menen te moeten ridiculere heb ik geen woorden voor. (Ik heb ze wel maar dan wordt dit bericht vast gecensureerd.)
Nogmaals: het gaat om de boodschap en niet de boodschapper. Ik kijk zelden of nooit (uitzonderingen bevestigen de regel) naar de schrijver van een bericht maar alleen naar de inhoud. Een probate manier om het zakelijk te houden.
Vervolgens gebruikt hij "jullie" in het kader van zakelijke mails. Dat is dus een beperkte groep waarvan toch zeker verwacht mag worden dat die of over redelijke(!) taalbeheersing beschikt of middelen gebruikt om dat te bereiken. Of is de maatschappij nu al tot het punt gezakt dat spreektaal (want dat zijn de ergste verhaspelingen) als officiële schrijftaal is geaccepteerd? Dacht't niet.
PS: zoek en vind de taalfouten en bewijs dat je er niets van hebt begrepen.
-
In Amsterdam zeggen ze: Jullie is jodenvolk.
-
In mijn opleiding werd als typisch voorbeeld een vaak voorkomende fout genoemd die een Amsterdammer maakt als hij ABN probeert te spreken:
"Wilt u een kopje kofje".
Dat omdat hij in het plat Amsterdams zegt "Wilt u een koppie koffie".
Voor iemand die dialect gewent is, is ABN soms best lastig. (Zei iemand die zelf ook geen Nederlands paspoort heeft)
-
Voor iemand die dialect gewenD is, is ABN soms best lastig.
Zijn er dan mensen die enkel dialect spreken?! Ook op het werk, in de winkel, op restaurant, aan de telefoon, als je gaat sporten, ... dat lijkt me toch onwaarschijnlijk?
Je zal toch al wel heel lang in Nederland wonen, want de afkorting "ABN" wordt al sinds de jaren '70 niet meer gebruikt.
-
Waar je je druk om maakt......
Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
-
......de afkorting "ABN" wordt al sinds de jaren '70 niet meer gebruikt.
Dan nog altijd wel als (inmiddels ook verouderde) term "Algemene Bank Nederland". Sinds 1991 gefuseerd tot ABN-AMRO (http://nl.wikipedia.org/wiki/ABN_AMRO_Group_N.V.) ::) :lol: :lol: ;)
-
En zolang professionals taalfouten maken en niet corrigeren, kun je van leken ook geen perfectie verwachten.
Zo lees ik net in de krant:
"Deze combinatie van factoren was de roesiter te machtig, " Deze fout vond ik in het AD (http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4077390/2015/06/15/Vrouw-staakt-recordpoging-overroeien-Stille-Oceaan.dhtml) en in de Stentor (http://www.destentor.nl/algemeen/buitenland/vrouw-staakt-recordpoging-overroeien-stille-oceaan-1.5003201).
Waarschijnlijk komt deze tekst van het ANP en zijn de redacteuren van de betreffende kranten niet bij machte deze tikfouten te herkennen. Dus dat zijn al drie taal-professionals die deze fout niet zagen.
-
Niet zien of niet de moeite (willen) nemen om bij een "knip en plak" overname de tekst te controleren, zijn twee verschillende dingen.
-
En zolang professionals taalfouten maken en niet corrigeren, kun je van leken ook geen perfectie verwachten.
Zo lees ik net in de krant:
"Deze combinatie van factoren was de roesiter te machtig, " Deze fout vond ik in het AD (http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4077390/2015/06/15/Vrouw-staakt-recordpoging-overroeien-Stille-Oceaan.dhtml) en in de Stentor (http://www.destentor.nl/algemeen/buitenland/vrouw-staakt-recordpoging-overroeien-stille-oceaan-1.5003201).
Waarschijnlijk komt deze tekst van het ANP en zijn de redacteuren van de betreffende kranten niet bij machte deze tikfouten te herkennen. Dus dat zijn al drie taal-professionals die deze fout niet zagen.
Sedert circa de 90'er jaren zijn er geen "taal-professionals" meer bij de media. Sterker, de aut. afbreeksoftware (in jaren '70 al bijna 100% nauwkeurigheid) is ook geëlimineerd. Belangrijk is dat de kop past ongeacht hoe bezopen het resultaat wordt en het artikel mag niet te lang zijn want daar heeft men geen tijd/interesse voor.
Wat wil je ook sedert de Kweekschool een mooie luxe naam kreeg en er geen Juffrouw of Meester voor de klas stond waar je "U" tegen zei maar alleen nog een "zeg maar Jaap of Ingrid".
Al dat is overigens geen excuus om er zelf een potje van te maken..
-
Voor iemand die dialect gewenD is, is ABN soms best lastig.
Zijn er dan mensen die enkel dialect spreken?! Ook op het werk, in de winkel, op restaurant, aan de telefoon, als je gaat sporten, ... dat lijkt me toch onwaarschijnlijk?
Je zal toch al wel heel lang in Nederland wonen, want de afkorting "ABN" wordt al sinds de jaren '70 niet meer gebruikt.
Op restaurant?!
-
Zijn er dan mensen die enkel dialect spreken?! Ook op het werk, in de winkel, op restaurant, aan de telefoon, als je gaat sporten, ... dat lijkt me toch onwaarschijnlijk?
Nog nooit in Twente geweest? Lijkt me onwaarschijnlijk! ;-)
Je zal toch al wel heel lang in Nederland wonen, want de afkorting "ABN" wordt al sinds de jaren '70 niet meer gebruikt.
Je kunt het inderdaad ook niet willen begrijpen. Groene boekjes, Witte boekjes, Standaardnederlands, wel of geen 'dt': volgens mij waren we al tot de conclusie gekomen dat het op dit forum gaat om de inhoud. Dat taal belangrijk is maar ondergeschikt aan het beschreven probleem. Voor gelijkgestemden moet je op een ander forum zijn. Hier vind je ze in beperkte mate.
Verstuurd vanaf mijn Transformer TF101 met Tapatalk
-
Ik weet niet waarom je Twente noemt? Slecht voorbeeld. Als geboren en getogen Twentenaar weet ik dat er nog maar erg weinig mensen in Twente echt het dialect machtig zijn. De meesten spreken met elkaar gewoon Nederlands.
Al met al is deze discussie erg zinloos geworden. Misschien maar gewoon een slotje erop? Dit is tenslotte geen taalforum.
-
volgens mij waren we al tot de conclusie gekomen dat het op dit forum gaat om de inhoud.
Ah, ik wist niet dat er al een consensus bereikt was hier.
Dat taal belangrijk is maar ondergeschikt aan het beschreven probleem.
Dus "ondergeschikte" zaken mogen niet besproken worden?
-
Misschien maar gewoon een slotje erop? Dit is tenslotte geen taalforum.
Misschien moet je nog een nalezen waarvoor "The lounge" hier eigenlijk dient?
Trouwens, waarom reageren op deze thread als het je niet interesseert?
Je kan ook onderwerpen negeren.
-
The Lounge is "Voor alles wat niet direct met Synology te maken heeft". Niet direct is heel wat anders dan helemaal niks. :D
Zoals ik al zei, dit onderwerp is hopeloos afgedwaald van de oorspronkelijke vraag over het taalgebruik op dit forum en is nu een soort welles/nietes gesprek over taal geworden en hoort naar mijn mening niet op dit forum thuis.
En inderdaad probeerde ik me erbuiten te houden, maar als iemand beweert dat men in Twente alleen dialect spreekt dan moet ik toch even reageren.
Maar goed, ik ga terug in negeer-mode. :P
-
Ik weet niet waarom je Twente noemt? Slecht voorbeeld. Als geboren en getogen Twentenaar weet ik dat er nog maar erg weinig mensen in Twente echt het dialect machtig zijn. De meesten spreken met elkaar gewoon Nederlands.
Klopt helemaal. Maar als zoveel in dit draadje is een en ander nogal afhankelijk vanuit welk perspectief je het ziet. Iemand uit het westen van het land zal het maar deels met je eens zijn.
Ah, ik wist niet dat er al een consensus bereikt was hier.
Wat mij betreft wel :-)
Dat taal belangrijk is maar ondergeschikt aan het beschreven probleem.
Dus "ondergeschikte" zaken mogen niet besproken worden?
[/quote]
Inderdaad! Een taalfout in een draadje wat duidelijk een nas gerelateerd probleem of vraag beschrijft, blijft wat mij betreft onbesproken.
-
Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en het is duidelijk dat er verschillende meningen zijn.
Dit draadje voortzetten heeft naar mijn mening nog maar één mogelijke uitkomst en dat is ruzie. Daar begint het inmiddels zelfs al sterk op te lijken. Nu wil het toeval dat ik daarvan geen voorstander ben ::)
Agree to disagree & live long and prosper. Ofzo. ;)
Slotje erop. Fijne avond verder allen.