Ik heb dezelfde setup draaien met een Technicolor die door Ziggo geleverd is en daar deden zich geen problemen voor na update naar 1.1.
Feit is dat de firmware van de RT1900ac is gewijzigd, en niet die van de LiveBox, waarna e.e.a. niet meer werkte.
Maar het is toch je eigen keus dat je een update hebt uitgevoerd?
Als het eerst goed werkte, en je had geen aanvullende wensen ten aanzien van de werking van de router, kun je het toch blijvend laten lopen op de oude firmware? Waarom heb je die update uitgevoerd? Omdat je functies miste, of uit "nieuwsgierigheid"?
Zeker met nogal wat vernieuwingen en extra zaken die er met versie 1.1 zijn ingebracht, ondanks een beta-programma vooraf, zullen er daarna best nog wel wat bijstellingen nodig zijn. Dat is niet anders als bij belangrijke upgrades van Windows, Apple OS, Unix, Android en iOS.
Meteen erna kom je altijd zaken tegen die eigenlijk niet zijn bedoeld, of niet meer 100% correct werken en bijstelling nodig hebben.
Je kunt ook nog altijd terug naar je vorige set-up.
In de "ROM" van de Synology bij uitlevering zit wellicht een van de eerste versies van SRM.
Door een fabrieksherstel te doen, kom je weer terug naar een van die eerste SRM firmware versies.
Van daaruit maak je een update "handmatig" door de oudere "voorlaatste" firmware te downloaden, en dan handmatig te installeren.
(Datgene wat Synology jou eerder heeft geadviseerd met wat ik gelezen heb uit je eerdere berichten).
Kies bij de volgende URL de firmware-versie die je wilt gebruiken, aanvullend met "critical updates" en installeer alles handmatig,
na een eerste herstel / reset naar "fabrieksinstellingen":
https://usdl.synology.com/download/SRM/Wellicht dan deze versie SRM (1.03 - 6030):
https://usdl.synology.com/download/SRM/release/1.0.3/+ aanvullend laatste versie Critical Update 6030-3
https://usdl.synology.com/download/SRM/criticalupdate/update_pack/6030-3/QuickConnect heeft verder niets met de pure routerfuncties te maken of de functies van een NAS.
Dat is slechts een
hulpmiddel voor de "beginner" die geen port forwarding kan of wil instellen voor services die van buiten uit benaderd moeten worden. Zo gauw je ook maar iets dieper in netwerkfuncties duikt, kun je beter dat QuickConnect direct links laten liggen.
Gebruik je het niet, kun je er ook geen problemen van ondervinden. (Je kunt makkelijk zonder).