Synology-Forum.nl
Synology Router => Synology Router => Topic gestart door: hoorna op 19 november 2015, 15:34:55
-
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Sinds ik afgelopen weekend mijn oude router (Linksys E4200) heb vervangen door de nieuwe Synology router loop ik tegen twee zaken aan:
- Voorheen was de schijf van mijn Diskstation zichtbaar in de Windows Verkenner. Hij stond altijd links in het scherm onder het kopje Netwerk (met de naam van mijn Diskstation). En als ik Netwerk aanklikte dan stond ie ook rechts in het scherm onder Computer. Sinds de installatie van de Synology router wordt mijn Diskstation niet meer op deze plekken weergegeven.
- Als ik voorheen in de adresbalk van Google Chrome de naam van mijn Diskstation intypte gevolgd door een forwardslash (bijv. "diskstation/" dan verscheen het aanmeldscherm van mijn Diskstation en kon ik inloggen. Nu gebeurt dat niet meer en krijg ik een wit scherm met de foutmelding dat de DNS-lookup is mislukt.
Ik weet niet of deze twee problemen gerelateerd zijn. Daarom noem ik ze apart. Wat kan de oorzaak zijn en hoe zijn ze op te lossen?
-
Ik heb hetzelfde, je kunt alsnog op je diskstation komen door \\ip-adres diskstation.
Het vreemde is wel dat mijn windows server wel op de oude manier gevonden wordt.
-
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben met dit probleem.
Ja het ip-adres van de Diskstation werkt natuurlijk wel om een netwerkkoppeling te krijgen maar is veel minder handig.
Het andere punt dat noemt heeft mij ook verbaasd. Ook bij mij worden windows computers op het netwerk wel gevonden maar diskstations niet meer.
Zijn er mensen die hiermee kunnen helpen?
-
yep ook hier een soort gelijk probleem.
Na ingebruikname van de synology router kan ik geen enkel apparaat meer vinden in mijn netwerk via WIFI.
Als ik echter mijn utp aansluit (laptop) dan vind ik weer wel alle apparaten, maar via wifi niets.
-
Zit je kabel ook in de Synology router of in een ander netwerk component? Zou het te maken kunnen hebben dat jullie de Synology router achter een bestaande router hebben gezet en dat een deel van de netwerk devices in het andere segment zitten. Dus dat je twee reeksen gebruikt 192.168.1.0 en 192.168.178.0 vanuit een provider modem bijvoorbeeld?
Dan werken alle laag2 diensten voor discovery niet meer omdat die buiten het eigen segment vallen.
-
Discovery van apparaten gebeurt via broadcasts over het netwerk. Er zijn diverse routers die deze broadcasts voor Wifi blokkeren om de Wifi te ontlasten. Eigenlijk is er altijd een optie om dit weer mogelijk te maken.
Of dit bij deze router ook speelt weet ik niet, maar je kunt in de settings zoeken of je hier iets over vind.
-
Nee er is in mijn LAN maar 1 netwerk namelijk 192.168.1.0/24, deze wordt gebruikt bedraad als wifi (2.4 en 5ghz).
De bedrade apparaten zien de shares wel, maar de draadloze zien niets....
Heb al gezocht in de settings maar kan geen instelling vinden waarmee je dit aan kan zetten, er staat wel ergens ap-discovery wat dit zou moeten doen, maar deze staat al zo dat wifi andere netwerk apparaten moet kunnen zien...
Heb het ook geprobeerd om deze setting eens te wijzigen maar dat had geen effect.
Helaas kan je de shares ook geheel niet bereiken als je het adres gewoon ingeeft in de verkenner.
Windows scant naar problemen en meld netjes dat je de router moet herstarten, daar zit het probleem aldus windows probleem oplosser...
-
Mijn Synology Router zit achter het Ziggo modem (in bridge modus). Heb maar één DHCP IP-reeks in het netwerk.
Andere windows computers zijn zichtbaar in Windows verkenner maar mijn Diskstations (3) allemaal niet. Draadloos of bedraad maakt in Windows verkenner geen verschil. In de adresbalk van Google Chrome maakt het wel verschil. Draadloos levert 'diskstation3\' een foutmelding op (DNS lookup error). Bedraad kom ik -zoals de bedoeling is- op het login scherm van de NAS terecht.
Ik heb gisteravond een ticket aangemaakt bij Synology. Had vanmorgen al een reactie (zie attachment) met de vraag of ik in de commando prompt van windows het commando 'net view' wilde proberen met de naam van de diskstation en met zijn ip-adres. In mijn geval is dat 'net view \\diskstation3' en 'net view \\192.168.2.101'.
- Draadloos levert het eerste commando een foutmelding op (Systeemfout 53. Kan het netwerkpad niet vinden.). Het tweede commando geeft wel een connectie maar ook een fout (Systeemfout 5. Toegang geweigerd.) omdat net view niet kan aanloggen (wat logisch is).
- In de bedrade situatie geeft het eerste commando ('net view \\diskstation3') een ander resultaat, namelijk wel een connectie maar ook systeemfout 5 (vanwege ontbreken inloggegevens).
Ook vroeg Synology om te testen met het ping commando ('ping diskstation3' en 'ping 192.168.2.101'). Dit levert op:
- Draadloos geeft het eerste commando "Ping request could not find host diskstation3. Please check the name and try again". Het tweede commando geeft de normale ping output.
- Bedraad leveren beide gevallen de normale ping output op.
Ik heb deze resultaten teruggemeld aan Synology. Nu maar even wachten op de reactie. Zou er iets mis kunnen zijn met het NetBios van de Synology Router?
[attachmini=1]
-
Als jij echt 100% zeker weet dat je maar 1 IP reeks hebt, lees dit is een controle vraag? Hoe kan het dan dat je verschillende output hebt op WiFi en bedraad, ik denk dat je misschien een andere DNS server hebt staan op beide adapters?
Zou je eens van beide (om en om)een ipconfig /all willen geven daarin is namelijk alles zichtbaar, ben benieuwd naar de output.
Zoals je het nu schets lijkt het meer op een pc probleem dan op een netwerk probleem, of dat is althans nog niet uitgesloten.
-
Bijgaand de output van ipconfig /all als mijn laptop draadloos is verbonden met het netwerk en als ie bedraad is verbonden. Ik ben er zeker van dat er maar 1 IP-reeks in mijn netwerk zit: 192.168.2.x.
Voor de zekerheid heb ik zojuist -om alles uit te sluiten- een netscan gedraaid om ip-adressen te zoeken op mijn netwerk op de range 192.168.0.0 tot 192.168.10.255. Allles zit in het subnet 192.168.2.x zoals ik dat op de Synology Router heb ingesteld.
Overigens is het wel vreemd dat de Synology Router twee keer wordt gevonden: op 192.168.2.1 (met het goede MAC adres) en op 192.168.3.1 (met MAC adres 00:00:00:00:00:00). Ik heb op de Synology Router op de goede plekken 192.168.2.1 (IP-adres, Gateway-adres) en 192.168.2.100-192.168.2.226 (DHCP-server) ingesteld (zojuist nog gecheckt). Ben benieuwd of anderen bij een netscan ook twee keer de Synology Router vinden.
[attachurl=1]
-
Welk type netwerk geeft je PC aan in netwerkcenter als hij via wifi is verbonden? Als hij dat netwerk als openbaar ziet dan houdt Windows netwerkshares en dergelijke tegen.
-
Ik snap waar je op doelt. Bij Wifi ziet de computer het netwerk als een particulier netwerk evenals bij bedraad.
-
Bijgaand de output van ipconfig /all als mijn laptop draadloos is verbonden met het netwerk en als ie bedraad is verbonden. Ik ben er zeker van dat er maar 1 IP-reeks in mijn netwerk zit: 192.168.2.x.
(Link naar bijlage)
Je hebt gelijk echt hetzelfde netwerk, dan lijk het wel erg veel op een bug in de router.
-
Overigens is het wel vreemd dat de Synology Router twee keer wordt gevonden: op 192.168.2.1 (met het goede MAC adres) en op 192.168.3.1 (met MAC adres 00:00:00:00:00:00).
Nee zo vreemd is dat niet, als je de achtergronden van de router net iets beter leert kennen.
De Synology router gebruikt naast de gewone IP-gateway nog een VLAN, wat o.a. actief wordt ingezet voor een WiFi gastnetwerk.
Dat is één nummertje hoger in het subnet als het gewone subnet.
Als je het gastnetwerk niet actief instelt blijft het VLAN echter nog steeds in de achtergrond aanwezig als bekabelde verbinding.
Je kunt ook gewoon inloggen in de router via die VLAN door dat ene nummertje hoger te kiezen. Probeer het maar eens.
Elders in deze sectie van het forum heb ik er meermalen uitgebreid melding van gemaakt.
Als je de router die je vóór de Synology router niet in bridge-mode hebt staan, en je daar dus ook reeds een lokaal subnet gebruikt, is het uiterst belangrijk te weten dat je niet toevallig voor de Synology router één nummertje van je subnet lager gaat zitten, want je VLAN die weer een nummertje hoger gaat zitten komt dan in conflict met het subnet van die eerste router.
Zie o.a. < HIER > (http://www.synology-forum.nl/synology-router/1e-gebruikservaringen-synology-router-rt1900ac/msg172338/#msg172338) en < HIER > (http://www.synology-forum.nl/synology-router/1e-gebruikservaringen-synology-router-rt1900ac/msg172491/#msg172491)
-
Sinds vandaag ook de Synology Router binnengekregen. Ook ik heb problemen met de netwerkshares zoals ze stonden. Ik had ze gemapped als: \\narove , maar ik kon ze niet meer bereiken. Daarna verwijderd en op ipadres weer toegevoegd.
Hoop wel dat het gefixed wordt, want het is wel handig als het werkt zoals zou moeten.
-
Misschien in tussentijd de DNS Server package installeren, en deze configureren met een lokale dns zone en een record toevoegen voor de NAS die naar dit IP verwijst? Zo doe ik het hier...
-
Ok :o
Net de DNS app geinstalleerd, maar ik zie niet zo gauw hoe ik het moet instellen wat jij zegt. Maar maakt ook niet zoveel uit. Ik ga er van uit dat ze het fixen. In tussentijd red ik me wel met de ipadressen.
Wat trouwens ook vaag was:
Ik heb nzb360 op m'n telefoon staan. Hierin kun je couchpotato, sabnzbd, sonarr, etc in 1 app bedienen. Ik had bij de instellingen van alle apps als host mijn webadres:poort neergezet en dit werkte prima bij mijn oude router(TP-Link). Ik kon zowel op mijn lokale lan als van buitenaf gewoon verbinding maken met de apps die op de nas staan. Maar toen ik de Synology router heb geplaatst en alle poorten weer geforward had kon ik geen verbinding meer maken met nzb360.
Heb de instellingen inmiddels aangepast en nu lukt het wel. Maar ook weer een vreemd probleem.
-
Gewoon in de DNS server een nieuwe master zone maken voor een dns suffix (bvb mijnnetwerk.lan), en dan een nieuw record toevoegen met de naam en het ip van je nas.
Als je dan in de netwerk settings van je computer mijnnetwerk.lan toevoegt als dns zoekdomein dan kan je alvast de naam van je nas gebruiken om te connecteren in de windows verkenner.
-
Ik zal het morgen eens proberen.
-
Als je dit probeert is het ook nodig om op je client computer de DNS Server in te stellen met het adres van je router. Dit kan je manueel doen, ofwel door de instellingen van je DHCP Server aan te passen. :)
-
Bij mij zijn de problemen met de netwerkdevices opgelost na installeren van SRM 1.0-5781 Update 1!
-
Hier ook gelukkig. Was met dat dns verhaal nog niet aan toegekomen.