Synology-Forum.nl
Hardware ondersteuning => Netwerk algemeen => Topic gestart door: Heula op 30 augustus 2018, 18:07:00
-
Ik heb onlangs een TP-Link TL-SG108PE aangeschaft. Deze zou LACP moeten ondersteunen.
Nu heb ik op mijn DS418 een bond gemaakt en in de instellingen van de switch een LAG aangemaakt van de 2 poorten van de NAS.
Nu is het zo dat alles werkt wanneer ik op de NAS kies voor de bond Balance XOR i.c.m. de LAG op de switch.
Wanneer ik kies voor de bond Dynamische Link Aggregation werkt het deels. Dat wil zeggen dat alles binnen het LAN bereikbaar is maar niet meer over WAN. Als ik links open met mijn ip adres van mijn provider worden deze links niet geopend. Lokaal dus wel.
Wellicht is logisch maar voor mij dus niet. Kan iemand mij uitleggen wat de beste combinatie is met deze hardware om een zo optimaal mogelijk netwerk rendement te hebben. En welke instelling op de switch moet ik eventueel nog instellen om de Dynamische Link Aggregation volledig werkend te krijgen.
Bedankt.
-
Heb er echt niet veel verstand van maar, als ik de TL-SG108PE specs (http://site.microcom.us/tlsg108pe.pdf) lees zie, wordt LACP IEEE 802.3ad niet ondersteund.
Wel IEEE 802.3af maar, dat is POE.
-
Dus eigenlijk heb ik met de instelling LACP IEEE 802.3ad draft al de beste optie gekozen?
Wel apart dat het dan lokaal wel werkt maar over internet (WAN) niet met LACP IEEE 802.3ad.
-
Wat heeft het internet te maken met een bond?
Die Tp switch ondersteund gewoon geen LACP alleen LAG (een subset daarvan) dat is static loadbalancing, ofwel elke connectie gaat om en om naar de andere poort.
Eigenlijk is adaptive loadbalancing een betere oplossing als de switch geen full LACP ondersteund.
De loadbalancing wordt dan door de software in je Nas gedaan en is natuurlijk beter dan simpelweg de poorten om en om gebruiken wat Balanced XOR doet
Een Dynamic loadbalancing (dus full LACP) kijkt voor elke connectie welke poort het minst belast wordt en dat doet dan de switch in hardware.
-
Oké, dan ga ik eens kijken hoe het gaat als ik hem op adaptive load balancing zet.
Wat betreft wat Bond met internet te maken heeft.
Als ik LACP IEEE 802.3ad selecteer en ik open bijvoorbeeld mijn Emby Dashboard lokaal via http://192.168.1.157:8096/web/index.html#!/home.html werkt het prima.
Als ik deze pagina vanaf mijn werk open via http://provider ip:8096/web/index.html#!/home.html werkt de link niet meer.
Waarom dit is weet ik dus niet maar is alleen met LACP IEEE 802.3ad. Waarschijnlijk omdat het niet ondersteund wordt.
Bedankt.
-
Is toeval denk ik dat het via het internet niet wil.
De reden is natuurlijk dat Lacp niet ondersteund wordt door die switch.
-
Merk je het verschil wel met een switch die volledig LACP ondersteund of is dat minimaal?
-
Is afhankelijk van je Nas.
Als die heel zwaar belast wordt dan is elke offload door externe hardware (in dit geval de switch) meegenomen, maar anders merk je het nauwelijks.
Denk eraan dat een bond je geen hogere snelheid geeft, die blijft maximaal gewoon 1Gb/s maar je kun wel twee keer die 1Gb/s halen.
Overigens wel zonde van je geld dat je zo'n crappy TP link switch hebt genomen, voor nauwelijks meer geld had je een echte switch met echte lacp ondersteuning kunnen kopen.
-
Ik heb deze switch juist uitgezocht via Coolblue omdat de site aangeeft dat de switch LACP zou ondersteunen.
Welke zou je aanraden want dan ruil ik hem gewoon om.
-
Zelf heb ik HP switches, daar ben erg tevreden over.
Als extra hebben die levenslange omruil garantie bij defect gaan, dat zegt ook wel wat over het vertrouwen dat ze in hun spullen hebben.
-
Ik heb deze switch juist uitgezocht via Coolblue omdat de site aangeeft dat de switch LACP zou ondersteunen.
Ik zie dat ook echter, als ik iets aan wil schaffen en ik wil de specificatie weten, dan kijk ik altijd op de website van het merk zelf.
Webwinkels maken heel makkelijk een fout(tje). ;)
-
Omruil optie van Coolblue gebruikt. Ik ga hem omruilen voor de Linksys LGS308. Deze heeft wel lacp volgens de specificaties op de site van Linksys. Is qua prijs ongeveer hetzelfde.
Bedankt voor de tips.
-
Tja weer een B merk
-
Webwinkels maken heel makkelijk een fout(tje). ;)
Of lichten je opzettelijk op zoals vorig jaar bleek bij bol.com. Via de website van bol.com kunnen ook derde partijen producten verkopen, maar bol.com controleert niet (goed) wie ze op de website toelaten. Meerdere firmas daar verkochten dure, nagemaakte, Apple accessoires. Dan kun je wel bij apple naar de specificaties zoeken, maar uiteindelijk krijg je iets anders met een Apple logo erop.