Ik ben bekend met deze wereld (ik heb in een grijs verleden electronica gestudeerd), vandaar de uitspraak dat het mee kan vallen (en dus ook tegen kan vallen) mits je een goed gesorteerde werkplaats hebt en een gedegen analyse kan doen. Solderen / desolderen van SMD is nasty, maar te doen, ook weer sterk afhankelijk van gereedschap. Een goede microscoop is sowieso een must, zeker met SMD componenten.
Enigzins on/offtopic: Op youtube kijk ik vaak naar filmpjes van
https://www.youtube.com/@rossmanngroupHij repareert veel Apple op component niveau (weerstandje/elco eraf, dus moederbrd stuk) en verdiend daar enorm goed z'n brood mee want veel Apple mensen zitten in dit "vervang hele mobo" schuitje!
Ik verwacht dus dat er zeer zeker, ook in NL een markt is voor iemand die in dit nieuwe (oude) gat springt van Apple & Synology reparaties op maat (dus op component niveau).
Ook maakt Louis furore in Amerika als voorvechter van het "Right to repair" waar vooral Apple en John Deere (ja, die John Deere van de traktoren etc) misbruik maken van de positie die zij hebben. Voobeeld: Je laptop is stk, je hebt garantie maar in de Applestore kan je je machine alleen laten "repareren" en nergens anders => Kosten? Nieuwe moederbord a 1300 dollar terwijl een nieuwe laptop 1600$ kost.
Onafhankelijk reparatie bij Rossmann group valt sowieso onder garantie, maar die vraagt voor dezelfde reparatie 200$ (even een voorbeeld van zijn dagelijkse zaken). Apple "trekt" dit niet, want dit ondermijnt hun verdien model (zeker 1000 tot 1300 meer winst afhankelijk van optie en bijna iedereen kiest voor de 300 euro duurder optie, ofwel die nieuwe!)
Ofwel.. repararen op componentniveau heeft mijn voorkeur en Louis laat zien dat dit met complexe SMD apparatuur prima mogelijk is.
Als Synology slim is ontwijken zij de Apple praktijken en helpen ze de reparateur in kwestie zelfs aan PCB schema's (betaald of zelfs gratis). Moet je kijken hoe het imago van Synology nog positiever zal worden door de goede mond op mond reclame bij reparaties.
Ps Hij hanteert een "no cure, no pay" principe, wat natuurlijk een extra stimulans is om het apparaat te repareren en dus comptabel te maken binnen redelijkheid en billijkheid.