Blauwoogje,
Je hebt RAID1 ingesteld wat inhoudt dat de beide harde schijven in je NAS exacte kopieën van elkaar zijn. Om de defecte schijf te vervangen moet je eerst checken welke schijf defect is (je wilt niet het gezonde been amputeren). Deze gegevens kun je lezen in je diskinfo. Voor zover ik kan zien betreft het je schijf met nummer 1. Als je zeker weet welk schijfnummer het is en je hebt een identieke of grotere HD van bij voorkeur dezelfde producent klaar liggen (Deze nieuwe schijf mag absoluut niet kleiner zijn, dus let op wat de werkelijke capaciteit is, de ene Tb is niet de andere aan effectieve ruimte!), zet je de NAS uit via het menu. De NAS sluit nu langzaam alle processen en zet de HD's in de parkeerstand.
Als de NAS helemaal uit is haal je hem van het lichtnet en het netwerk. Check welk slot, slot nr 1 is. De HD in dat slot is in jouw geval de manke poot. Trek die schijf eruit (dat zou bij de 214 zonder verder gereedschap moeten kunnen) en vervang de defecte schijf door de nieuwe. Deze plaats je terug in de NAS, sluit dan eerst de netwerkkabel aan en daarna de stroomadapter. Afhankelijk van je instellingen start de NAS zichzelf meteen op, of moet je hem opstarten met de aan/uit knop.
Ga, als de NAS is opgestart, naar het 'opslagbeheer' en geef daar aan dat de nieuw geplaatste schijf moet worden toegevoegd aan het volume/de diskgroep. De NAS zal de schijf koppelen en beginnen met het herinrichten van de RAID configuratie (en de integriteitscontrole). Afhankelijk van de omvang van de data, kan dit een paar uur duren. Gedurende die periode is het raadzaam de NAS te ontzien, geen zware schrijfklussen of backups dus. Je kun wel de data op de NAS gewoon benaderen.
Overigens kun je de 'defecte' HD in veel gevallen nog wel gebruiken. Een NAS vraagt relatief veel van de HD's (24/7 beschikbaarheid, etc.) en vereist stabiliteit en betrouwbaarheid. Een NAS zal daardoor kritischer zijn ingesteld dan bijvoorbeeld een externe USB schijf voor een maandelijkse Back-up. Je kunt de oude schijf in een externe schijfcase plaatsen en onder Unix, Windows of MacOS opnieuw indelen en formatteren. Bij dit herinrichten van de schijf worden bij de meeste moderne schijven alle probleemplekken (die eerder issues veroorzaakten op de NAS) gemarkeerd en verborgen, hierdoor is het resterende deel van de HD weer storingsvrij. Ik gebruik mijn oude schijven zo onder meer als extra Back-up van bijvoorbeeld mijn foto collectie. Eens per maand maak ik op die oude schijven Back-ups van verschillende datasets (foto's, films, boeken, muziek, etc.), waarna ze terug in de kluis van mijn buurman verdwijnen. Elke paar maanden doe ik een diskcheck om te zien of de schijven nog betrouwbaar genoeg zijn. Tot nog toe draaien ze probleemloos.
Succes!