Synology-Forum.nl
Firmware => Synology DSM algemeen => Topic gestart door: Tom2012 op 01 december 2015, 09:52:39
-
De CPU van mijn 414DSslim staat al uren op 99-100%. Als ik dan naar het procesoverzicht kijk is m.n. het proces Postgres dat veel cpu verbruikt (tussen 60 en 80%). Kan iemand mij hiernee helpen: wat doet dit proces en met welk oncerdeel van de NAS heeft dit te maken? Mogelijk heb ik ongewild iets aangezet want dit heb ik nog niet eerde meegemaakt. In de helpfunctie kan ik er helaas ook niets over terugvinden.
-
Met Google kom ik uit bij Photostation, misschien bezig met veel foto's te indexeren?
-
Dank voor je reactie!
Ik gebruik inderdaad intensief het photostation maar dat doe ik al lange tijd en er is de afgelopen weken niets in veranderd. Wel heb ik om vanochtend mijn NAS opnieuw opgestart, mogelijk dat ie dan alles weer opnieuw gaat indexeren? Ik zal kijken of ik deze oorzaak uit kan sluiten door het Photostation tiijdelijk uit te zetten.
-
Heb Photo-station uitgezet maar zie helaas niet dat het CPU-percentage omlaag gaat. Blijft dus de vraag waardoor het wel ontstaat.
-
Heb je na het uitzetten van photostation ook de NAS een herstart gegeven?
-
Om op de eigenlijke vraag antwoord te geven: Postgres is een database. Deze database wordt gebruikt voor PhotoStation, maar ook voor 'eigen' Synology zaken. Wellicht dus dat je Syno zelf heel druk bezig is met die database. Als 't niet minder wordt en een herstart ook niet helpt zou ik een support ticket inschieten.
-
inderdaad, dat heb ik gedaan.
-
Percentage loopt nu wel iets teug, hoewel Photostation weer inageschakeld is en verder vond ik onder Configuratiescherm/Media-indexering de melding dat de NAS bezig is met het indexeren van mediabsestanden, dat doet ie blijkbaar automatisch, en het kan te maken hebben met Audio Station, Photo Station, Video-Station, Media Server of iTunes Server. Mogelijk dat hier dus de oorzaak gevonden moet worden. Zou liever dit af en toe zelf aan willen zetten in plaats van automatisch, maar zie nog niet waar dit aan te passen.
Dank voor jullie reacties!
-
en het kan te maken hebben met Audio Station, Photo Station, Video-Station, Media Server of iTunes Server.
Klopt, al die info over div. media bestanden en metadata wordt opgeslagen in de interne Postgres database.
Er is een 3rd party package phpPgAdmin waarmee je de PostgreSQL database kunt bekijken. Wel handig om te zien wat Syno er allemaal inpropt.
-
Goede tip! Weet je een veilige site waarvan dit valt te downloaden!
-
Aan Package Center toevoegen:
community package hub
http://www.cphub.net/index.php/getpackages.php
[attachimg=1]
-
Heel veel dank!
-
Na een hele hoop gedoe en aan- en uitzetten van diverse toepassingen is mijn conclusie toch wel dat het probleem "ergens" te maken heeft met het Photostation. Als ik dat uitzet dan zakt het CPU-verbruik al snel van >90 % naar 20-40 % . Maar ja, ik was juist een enthousiast gebruiker hiervan en kan eigenlijk moeilijk zonder.
-
Ik begrijp uit een eerdere post dat PS intensief wordt gebruikt, dat is niet erg maar, PS krijgt het dan aardig voor z'n kiezen (dus je NAS) als er veel wordt gewijzigd b.v. opnieuw thumbs maken en updaten/rebuilden van de Postgres DB, lijkt mij.
-
Ja, dat begrijp ik. Het heeft dus zo zijn beperkingen helaas. Mogelijk werkt ook niet mee dat ik onlangs in Audio Station nogal wat albumillustraties heb toegevoegd? Als dat zo is, op zich brgrijpelijk, dan is het blijkbaar niet de bedoeling dat je e.e.a. echt "zwaar" gebruikt? Mijn Photo-station bestaat momenteel uit ca 3.000 fotos, wel in veel mappen en submappen, in audio-station ca 275 Gb aan muziek, wel redelijk veel misschien maar in totaal gebruik ik nog maar 20% van mijn opslagcapaciteit. Misschien ga ik er niet "slim" mee om en houd me aanbevolen voor tips. Tot slot: mijn NAS is nog splinternieuw, was overgestapt van 411Slim.
-
Al die activiteit is wel tijdelijk.
Als Media server en PhotoStation klaar zijn met al die nieuwe gegevens te indexeren, dan zou het weer rustig moeten worden ...
-
Dat is nu inderdaad het geval: de rust is eindelijk teruggekeerd!
Dank voor het meedenken.
Discussie kan nu gesloten worden.