Synology-Forum.nl
Overige software => Data replicator & overige backupsoftware => Topic gestart door: Sylvester op 25 augustus 2016, 14:47:43
-
Ik doe een verwoede poging om elke dag specifiek van middernacht tot 12 uur middag een backup te laten maken met hyper backup.
Zie ik iets over het hoofd? Ik krijg dat niet voor één periode ingesteld. Wel om de zoveel uur, maar dan doet hij nog steeds overdag de backup.
-
Zie screenprint, deze start elke zondag om 01:00. Als je meerdere dagen selecteert dan wordt op die dagen de backup uitgevoerd.
[attach=1]
-
Je schrijft een backup maken van-tot. Van 0:00 tot 12:00. Dit gaat natuurlijk niet.
Je geeft alleen de begin tijd in, en hij stopt als hij klaar is. Dit kan de 1e keer (veel) meer dan 12 uur zijn, en daarna wordt het veel korter.
Wat je wel kan instellen:
Van 0:00
Elke 2 uur
Tot 12:00
Dat wil zeggen dat hij 7 backups maakt, (0 / 2 /4 /6 /8 /10 / 12 uur), mits de duur van de backup korter is dan 2 uur.
-
Is dat echt zo dat je onmogelijk een backup kan maken TUSSEN bepaalde tijden?
Ik bedoel dus : starten om 0h00 en stoppen om 12h00, ook als de backup niet klaar is.
Dat zou toch mogelijk moeten zijn, want deze functies zitten in elke (online) backup software.
Ik kan dit bijvoorbeeld zonder problemen instellen in Crashplan
Waarom dient dan die 'laatste uitvoeringstijd' ?
Ter info : wij zitten hier in België nog met vervelende limieten op de meeste particuliere internet abonnementen.
Zo kunnen we onbeperkt downloaden en uploaded van 0h00 tot 12h00. Van 12h00 tot 0h00 is het niet onbeperkt.
-
@Sylvester
Als ik uit je reactive goed begrepen heb:
Je wilt een 'backup' maken naar een externe locatie (gebruik van internet).
Je hebt al ervaring met producten zoals Crashplan.
Met een product als crashplan, doe je, in principe, een synchronisatie (dat is technisch iets anders als een backup).
Via DSM kun je ook instellen dat synchronisatie (cloud Sync of Shared Folder Sync) naar een (extern) ander device moet plaatsvinden.
Bij synchronisatie kun je wel instellen tussen welke tijdstippen dit gedaan mag worden.
Ik denk dat dit de functionaliteit is die je zoekt.
-
Ja, sorry, ik ben misschien niet zo duidelijk. Ik wil backup maken naar een externe locatie, liefst een cloud dienst zoals Amazon drive, Crashplan, enz...
Of Crashplan een backup of synchronisatie is, weet ik niet zo zeker. Ik vind dat er weinig verschil is tussen synchronisatie en backup.
Als het met cloud sync wel kan, moet ik toch eens opnieuw kijken, want daar heb ik die instelling ook niet gevonden.
Net nog even geprobeerd. In CloudSync een paar mappen gesynchroniseerd naar Amazon Drive, maar ik zie nergens een mogelijkheid om in te stellen tussen welke tijdstippen dit mag gebeuren.
Of zie ik iets over het hoofd?
Shared folder sync werkt volgens mij alleen van NAS naar NAS, ja toch?
-
Een backup loopt gewoon, en als hij klaar is is hij klaar. Als je 'm stopt voor hij gereed is geeft hij de foutmelding dat de backup niet voltooid is. Maar, zoals ik al schreef, de backup schrijft alleen de wijzigingen weg, dus na de eerste keer zal hij vrij snel klaar zijn (afhankelijk van het aantal gewijzigde bestanden sinds de vorige backup.
Met de laatste herhalingstijd stel je in wanneer hij voor het laatst start, niet wanneer hij eindigt.
In de cloud vind je backup bestanden terug, geen "bruikbare kopieën" van de bestanden op je NAS. Met de backup verkenner op je NAS kan je bestanden terug halen.
Wil je benaderbare kopieën, dan kan je cloud sync gebruiken. Je kan kiezen of verwijderde bestanden online ook verwijderd moeten worden, en zo een beperkte backup instellen, maar je kan niet de status van een map van een bepaalde datum terug zetten, of meerdere versies van gewijzigde bestanden online bewaren.
Kijk hier evtl. voor plaatjes: link (http://www.synology-forum.nl/data-replicator-overige-backupsoftware/hyper-backup-werkt-nu-met-amazon-drive/msg200693/#msg200693)
-
Kan ik met CloudSync wel een periode instellen? Ik vind dat toch niet terug
-
Ja dat kan, maar via en omweg.
Via Configuratiescherm-> Taakplanner -> Maken -> Geplande taak -> Service kan je een programma starten of stoppen.
Door dagelijks een start en een stop taak in te stellen loopt het programma tussen die 2 tijden.
-
Realiseer je wel goed dat als je een tijdsperiode instelt gedurende welke de backup mag duren dat dan de kans ontstaat dat je nooit een complete backup maakt.
Immers, de backup begint elke keer weer aan het begin en niet op het punt waar het de vorige keer is gebleven. Althans ik ken geen backupprogramma wat dat wel doet.
-
Helemaal mee eens, zie ook mijn bericht van 13:48:41.
Maar dit ging over Cloud Sync en niet over backup. Cloud Sync is geen backup, maar gesynchroniseerde mappen. Hier heb je dus alleen maar de meest recente versie online.
Doordat per bestand (Max 2 GB per bestand in geval van Amazon) wordt gesynchroniseerd, en elke 10 sec wordt gepolld, kan je dit wel onderbreken.
-
Ah via de taakplanner. Ok goeie tip, dat gaan we proberen met cloud sync.
Kan je bij Amazon geen bestanden groter dan 2GB uploaded ?
> edit : ondertussen even gecheckt : via cloud sync heb ik bestanden van 4GB en groter geupload
-
Helemaal mee eens, zie ook mijn bericht van 13:48:41.
Maar dit ging over Cloud Sync en niet over backup. Cloud Sync is geen backup, maar gesynchroniseerde mappen. Hier heb je dus alleen maar de meest recente versie online.
Doordat per bestand (Max 2 GB per bestand in geval van Amazon) wordt gesynchroniseerd, en elke 10 sec wordt gepolld, kan je dit wel onderbreken.
Ook als je syncen stopt en weer start zal hij elke keer weer bij bestand "1" beginnen en loop je het risicodar bestand "99.999.999" nooit gesynct/backupped wordt. Ook moet je goed bedenken dat er een heel principieel verschil is tussen syncen en backuppen. Bij een backup zijn er 2 bestanden aanwezig welke in tijd/inhoud verschillen. Bij syncen zijn er 2 identieke bestanden aanwezig.
Beste komt dit verschil tot uiting bij deleten van een bestand. Bij een sync is hij daar ook weg. Bij een backup pas na het uitvoeren van die backup en veel software biedt een eenvoudige mogelijkheid tot archivering. Zie ook Raid>1 wat daar gebeurt is feitelijk syncen en weg op Disk 1 heeft tot gevolg weg op Disk 2. (Vandaar dat inschakelen 'prullenbak' verstandig kan zijn).
Uit interesse: waarom zou je het willen beperken tot een beperkte tijd?
-
Die beperkte tijd is vanwege datalimieten gedurende de dag, in België kennen ze daar nog beperkingen voor.
-
inderdaad, vooral om de datalimieten, en een beetje om de NAS wat te ontlasten. 's Nachts heeft hij toch niks anders te doen...
-
Kan je bij Amazon geen bestanden groter dan 2GB uploaded ?
> edit : ondertussen even gecheckt : via cloud sync heb ik bestanden van 4GB en groter geupload
In het verleden was deze beperking er wel. Ik heb net even een bestand van 2,2 GB getest en deze werd idd netje gesynct. Ik ga nog eens wat grotere bestanden testen.
Edit: 6 GB gaat ook goed. Goed nieuws!
-
Ook als je syncen stopt en weer start zal hij elke keer weer bij bestand "1" beginnen en loop je het risicodar bestand "99.999.999" nooit gesynct/backupped wordt.
Volgens mij klopt dat niet. Ik heb ondertussen de ganse nacht een sync laten lopen. Deze morgen heb ik hem automatisch laten stoppen met een task (zeg ik het goed?)
Netjes gestopt. Deze voormiddag nog eens de service 'cloud sync' terug opgestart en na een half uur terug gestopt. Hij gaat netjes verder waar hij is gestopt. Alle eerder synced files staan er nog, en de nieuwe zijn erbij gekomen.
Dus ik veronderstel dat he wél gaat ?
-
Is de maar de vraag.
Als er in de tussentijd geen wijzigingen zijn geweest in de eerder gesyncte files dan gaat het erg snel (kunnen luttele minuten zijn) tot het punt dar er wel gesynct moet worden.
Enige manier om dat te ontdekken is door een sync te stoppen. Bestanden wijzigen die voor het laatste syncpunt liggen. Vervolgens sync starten (en stoppen zodra een (nieuwere dan die met vorige sync was gesynct) file gesynct is.
Dan kijken of die eerdere file (aan doelkant van de sync) nog steeds origineel is.
(voor sync kun je ook backup lezen)
-
Mooi dat het werkt.
Als het pauzeren van een backup i.v.m. datalimieten voor Synology gebruikers een nuttige toevoeging is, dan zou ik zeker hiervoor tickets inleggen, zowel voor Hyper Backup als voor Cloud Sync. Overtuig ze er maar dat dit (in België) hun software een stuk waardevoller maakt.
-
Het probleem zal volgens mij alleen bij de initiële backup spelen. Zorg er gewoon voor dat je niet alles in één keer backuped door elke dag een paar folders aan de backup toe te voegen.
Als je alles eenmaal in de backup hebt, hoeven er alleen nog veranderingen over het net, en dat is doorgaans snel gebeurd. Die eindtijd is dan niet meer belangrijk.
-
Dan kijken of die eerdere file (aan doelkant van de sync) nog steeds origineel is.
Ben even niet mee wat je bedoelt met 'Dan kijken of die eerdere file (aan doelkant van de sync) nog steeds origineel is'
Ik neem aan dat die de gewijzigde vorm en niet de originele vorm aanneemt, zoals het hoort dus, ja toch...?
-
Als de sync/backup dor zou gaan vanaf het punt waar hij de laatste keer is gestopt dan zou dus bij een restart alle files voor dat punt ongewijzigd moeten blijven totdat alle files na dat punt zijn gesynct/backupped.
Zal pogen een voorbeeld te geven:
Neem aan dat elke file een nummer heeft en er zijn 99 files. Sync/backup start en ondermeer file 5 wordt bijgewerkt. Nu stopt het bij file 10. Een willekeurig ander programma wijzigt nu file 5.
Stel dat na start de sync/backup doorgaat waar hij was gebleven dan zal hij dus file 11 en hoger gaan syncen/backuppen en zal file 5 dus (vooralsnog totdat ook file 99 is gecontroleerd) in zijn oude staat blijven.
De praktijk is dat elke sync/backup (althans het handjevol wat ik ken) na een start weer opnieuw vanaf file 1 gaat kijken en dus loop je gerede kans dat als je tussentijds afbreekt hij nooit verder zal komen dan (bijv.) file 70 en dus alles er na nooit zal worden gesynct/gebackupped.
Probeer het gewoon eens uit. Je zult zien dat elke restart in het begin razendsnel verloopt omdat er weinig tot geen files al gewijzigd zijn en pas (na het punt waar hij gestopt) werd vertraagd omdat grote hoeveelheden overgedragen moet worden.
-
Wat natuurlijk belangrijk is is dat je gemiddeld per dag niet meer data wijzigt / toe voegt dan je kan uploaden, maar dat geldt ook met een Sync oplossing die 24 uur per dag loopt.
4 MBit upload, 8 uur per dag is 14 GB aan data, dat zijn redelijk wat foto's, excel documenten, enz.
-
@TonVH
Even een test gedaan. Er loopt nu continu een backup met Cloud Sync naar Amazon Drive, met een redelijk grote hoeveelheid data, ik denk iets van 2 TB. Op dit moment heeft hij al ongeveer 450 GB geupload. Dit doet hij netjes van middernacht tot middag. Dit is zo ingesteld met taakplanner.
Gisteren heb ik als test een document op de originele schijf gewijzigd, dus een document dat hij enkele dagen geleden naar Amazon drive heeft geupload.
Deze nacht heeft hij bij de zoveelste start van Cloud Sync dat gewijzigde document ook netjes in de backup gewijzigd, en is daarna netjes verder gegaan met de resterende synchronisatie.
Dus eigenlijk een beetje zoals je zou verwachten en zoals het hoort bij elke backup en synchronisatie.
Volgens mij is dit dus 100% bruikbaar als goeie backup.
-
Deze nacht heeft hij bij de zoveelste start van Cloud Sync dat gewijzigde document ook netjes in de backup gewijzigd, en is daarna netjes verder gegaan met de resterende synchronisatie.
Dus begint hij elke keer weer van vooraf aan. Het is dus volledig afhankelijk van (1) hoeveelheid gewijzigd en (2) beschikbare tijd of daadwerkelijk alle bestanden worden bijgewerkt.
Bij zeer hoge mutatiegraad en weinig tijd heb je dus geen zekerheid van een 100% backup.
Als je 100% zekerheid wilt hebben en onvoldoende datalimiet dan zou ik andere vormen van backup overwegen. Bijv. lokaal op externe HD en deze veiligstellen.
-
@TonVH
Volgens mij is dit dus 100% bruikbaar als goeie backup.
Volgens mij is dit een heel slechte backup. Het is namelijk geen backup maar een sync.
Als je nu een document leeg maakt of infecteert met een virus, weet je zeker dat je " backup " over een paar seconden ook niet meer goed is.
Backups zijn onafhankelijk en hebben bij voorkeur verschillende versies. Noem een sync dus geen backup.....
Successs....
-
Is dat echt zo dat je onmogelijk een backup kan maken TUSSEN bepaalde tijden?
Ik bedoel dus : starten om 0h00 en stoppen om 12h00, ook als de backup niet klaar is.
Dat zou toch mogelijk moeten zijn, want deze functies zitten in elke (online) backup software.
Ik kan dit bijvoorbeeld zonder problemen instellen in Crashplan
Waarom dient dan die 'laatste uitvoeringstijd' ?
Ter info : wij zitten hier in België nog met vervelende limieten op de meeste particuliere internet abonnementen.
Zo kunnen we onbeperkt downloaden en uploaded van 0h00 tot 12h00. Van 12h00 tot 0h00 is het niet onbeperkt.
Klinkt als een goede reden om Belgie te gaan ontvluchten
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ach, er zijn zoveel dingen die me toch hier houden, daar is dit probleem niks tegen...