Synology-Forum.nl
Packages => Officiële Packages => Cloud Station & Drive => Topic gestart door: dirklammers op 25 april 2025, 19:44:55
-
Sorry voor de wat "raadselachtige" omschrijving maar ik sta werkelijk voor een raadsel.
De situatie even uitleggen:
Ik heb extern twee Driver-servers extern geplaatst. Die dienen als cloud-omgeving voor gebruikers van twee organisaties.
De ene kan iedereen keurig bereiken onder <www.domeinnaam_1.nl> en als beheerder heb ik poort 5091 in gebruik; zie schermafdruk 1.
DSM kan ik dus bereiken onder <www.domeinnaam_1.nl:5091>. In het Configuratiescherm / Aanmeldingsportaal / Toepassingen heb ik voor Synology Drive dus www.domeinnaam_1.nl opgenomen.
Werkt prima.
Bij de ándere Drive server zijn de instellingen identiek. Daar gebruiken we <www.domeinnaam_2.nl>. Ook hier is poort 5091 ingesteld voor het bereiken van DSM. Maar tot mijn raadsel kunnen we de Drive omgeving niet direct bereiken onder <www.domeinnaam_2.nl> maar worden we altijd omgeleid naar poort 5091. Daar kan een "gewone" gebruiker inloggen en dan natuurlijk alleen Drive-bestanden bereiken, maar ik wil dat een "gewone gebruiker" door het gebruik van <www.domeinnaam_2.nl> rechtstreeks op de drive omgeving komt net als bij de eerste Drive-server.
Ik kan geen verschillen in instellingen ontdekken en toch werkt het bij de beide servers anders.
Om het nog vreemder te maken: als ik via de Ios-app Drive inlog op <www.domeinnaam_2.nl> kom ik wel keurig direct in de drive omgeving terecht, maar via een PC-browser lukt dit beslist niet en komen we altijd binnen op poort 5091.
Ik snap er niets van.... Jullie wel?
Groet, Dirk
-
Over raadselachtig gesproken, al bij de 3e zin is het al een raadsel of, toch niet ?
Ik heb extern twee Driver-servers extern geplaatst.
-
Oke 1x teveel extern :o
-
:lol: ;)
-
Misschien dat op de 1e nas een webserver actief is en op de andere niet. Zonder webserver gebruikt de nas ook poort 80/443 voor DSM.(gokje)
-
Het raadsel is zojuist opgelost maar je zou het er nooit zoeken. Het heeft te maken met de volgorde waarin de certificaten gekoppeld worden. Toen ik het Let’s Encrypt certificaat verwijderde werkte het opeens goed. Toen eerst het certificaat opnieuw opgehaald, toen de Driveserver hieraan gekoppeld en toen pas het nieuwe certificaat als “systeemstandaard” gezet.
De logica snap ik niet maar daar zit het wel.
Het was me al opgevallen dat op de ipad in Safari alles wél goed werkte. Moest dus iets te maken hebben met de manier waarop de browsers met certificaten omgaan.
Zodoende ben ik eens gaan experimenteren.
Maar nogmaals, helemaal snappen doe ik het niet maar het is reproduceerbaar…..
Groet, Dirk