Synology-Forum.nl
Packages => Officiële Packages => Cloud Station Client => Topic gestart door: krekel op 26 april 2015, 12:50:17
-
De harde schijf op mijn MacBook air is niet al te groot, ik heb er een 128 Gb SD kaart bij gekocht die standaard in de MacBook zit als extra schijf. Kan ik de SD kaart gebruiken om mijn Cloudstation bestanden daar op te slaan? Ik kan deze deze drive niet selecteren als ik handmatig het path probeer aan te passen... Hoe kan ik dit oplossen?
-
Eerst manueel en map aanmaken op die externe sd card. Vervolgens in cloudstation aanduiden dat je die map wenst te synchroniseren met betrokken folder in cloudstation.
Dat zou het moeten doen.
-
Hoi Tim,
Dat gaat dus niet, ik kan de directories wel zien die op de schijf van de macbook zelf en ook selecteren maar niet bevestigen. (de knop "verder" werkt dan niet.
-
Dat is in mijn optiek een bug in de nieuwe Cloud Station client. (Ik heb indertijd, toen dit in een beta geïntroduceerd werd, ook als bug doorgegeven) Oudere versies van CS gebruikten het mac file dialoog. Daarmee kon je in de file hiërarchie omhoog gaan tot Volume niveau, waar de disks staan. Nu hebben ze een custom filedialoog gemaakt waar heel veel opties in missen die het mac filedialoog wel bood.
Een optie zou zijn om de SD kaart niet op Volume niveau te mounten (zodat alle users er bij kunnen), maar op user level. Dan maak je een "mountpoint" in je user folder en mount de SD daar. Dit lukt bij mijn weten alleen vanuit de terminal. Op het internet zijn er wel stukjes over geschreven om op die manier een HD alleen voor één enkele user toegankelijk te maken. Cloud station zou die SD kaart dan wel moeten kunnen selecteren omdat die dan in je userfolder staat.
Het is alleen een heel gepruts elke keer als de de SD kaart insteekt. Misschien dat je de procedure in een applescript kunt stoppen maar dat wordt dat wel werk voor de Mac expert en niet voor de reguliere gebruiker.
-
Dank Briolet, dat gaat me inderdaad een stukje te ver. Jammer dat het niet op een normale manier mogelijk is..
PS: Het is toch gelukt, ik heb eerst de huidige directory en de syncjob gedelete, vervolgens een nieuwe aangemaakt, nu kan ik wel syncen met de SD kaart...