Synology-Forum.nl
Hardware ondersteuning => NAS hardware vragen => Topic gestart door: MrKC op 08 augustus 2024, 18:09:18
-
Heb een DS213 (DSM 6.2) staan met 2 x 3 TB op SHR waarvan 1 schijf nu defect is. Andere bijna vol ...
Nieuwe DS224+ gekocht met 2 nieuwe schijven van 4 TB.
Wat is nu de handigste manier om over te stappen?
-
Hoe migreer ik gegevens tussen Synology NAS-modellen (DSM 6.0. en hoger)? (https://kb.synology.com/nl-nl/DSM/tutorial/How_to_migrate_between_Synology_NAS_DSM_6_0_and_later)
-
Probleem is dat in de migratietabel voor HDD-migratie van DSM 6.2 naar 7.x de procesarchitectuur van de DS213 (88f628x) ontbreekt....
Edit: 88f628x staat wel bij de modelbeperkingen zie ik nu dus HDD migratie is geen optie blijkbaar ....
Migration Assistant werkt ook niet met DS213 toch? En voor Hyper Backup zijn mijn nieuwe schijven niet groot genoeg ...
Simpelste scenario lijkt mij één van de nieuwe 4 TB schijven in de DS213 te plaatsen (als vervanging van de defecte 3 TB schijf) en deze te laten synchroniseren in RAID (SHR). Vervolgens beide schijven in de nieuwe DS224+ en daarmee opstarten. Eventueel daarna nog de 3TB schijf vervangen door de nieuwe 4 TB. Maar ga ik op deze manier configuratie/instellingen e.d. verliezen?
-
Hallo @MrKC, welkom op dit forum!
Ik ben een paar maanden geleden van een DS218Play naar een DS224+ gegaan. Ik kon de migratie wizard niet gebruiken, omdat de DS218Play niet werd ondersteund door deze applicatie. Ik wilde geen backup en restore optie gebruiken, want er stond aardig wat op mijn DS218Play wat ik niet meer nodig had. Een schone installatie had dus mijn voorkeur.
Ik heb beide DiskStations in hetzelfde netwerk gehangen en de DS224+ als nieuw geinstalleerd. De configuratie van de oude NAS er naast gehouden en vrijwel dezelfde instellingen op de nieuwe NAS overgenomen. Ik geef de voorkeur aan zoveel mogelijk standaard instelligen, dus dit was niet heel veel werk.
Daarna kwam de grote klus, het overzetten van de data. Op advies heb ik het eerst met FTP geprobeerd maar dat beviel mij eigenlijk niet. Uiteindelijk hebt ik de gedeelde map synchronisatie gebruikt en dat ging super. In mum van tijd stonden alle mappen op de nieuwe NAS en was de migratie gelukt.
Let wel op:
- Als je iets op je nieuwe NAS verwijdert of verplaatst gebeurt dit ook gelijk op je oude NAS. Pas doen dus als je de synchronisatie hebt uitgezet (verwijderd).
- Je kunt maar 5 gedeelde mappen tegelijk synchroniseren, dus neem er de tijd voor. Is de 1e klaar en loopt de rest nog, dan kun je de 1è verwijderen en weer een nieuwe gedeelde map synchroniseren.
- Als het aantal bestanden of mappen op je nieuwe NAS niet klopt met je oude NAS, dan komt dat omdat de @eaDir en Recycle mappen niet meegaan. Het beste kun je deze mappen op je oude map eerst verwijderen voor je gaat synchroniseren.
- Omdat de gebruikers op je nieuwe NAS een andere ID hebben, moet je nadat je de synchronisatie gestopt hebt wel even de rechten weer goed zetten op je nieuwe NAS.
-
Bedankt voor je reactie!
Ik lees dat je de configuratie/instellingen handmatig hebt overgezet. OK, dat kan ik ook doen (heb ook meeste standaard gehouden) maar wat is dan nog het bezwaar tegen HDD migratie, zoals ik eigenlijk voorstelde?
-
Een migratie zet volgens mij alles over, dus ook je configuratie. Het is verreweg de snelste methode, maar dat had niet mijn voorkeur omdat ik weer eens een schone start wilde maken.
Niet te vergelijken natuurlijk, maar destijds installeerde je na een tijdje Windows weer eens opnieuw zodat het dan allemaal weer eens wat sneller ging. Ook op je DiskStation blijven er wel eens processes lopen die niet meer nodig zijn en blijven er bestanden achter die weg kunnen. Opschonen is altijd lastig, dus eens in de 4 jaar een nieuwe DiskStation opnieuw inrichten met de kennis die je hebt opgebouwd is veel leuker.